(Foto: Hart Voor De Zaak).

Luifelbaan komt 'buurten' in Leiden-Zuid met ruim honderd prijzen

De winkeliersvereniging van winkelcentrum De Luifelbaan deelt ruim honderd prijzen uit aan de bewoners van Leiden-Zuid. De winkeliers hebben posters aan de buurtbewoners gestuurd met een opbeurend bericht. “We willen op een sympathieke manier iets terugdoen voor de wijk”, vertelt Bas de Wit, voorzitter van de winkeliersvereniging.

Het hoofddoel van de actie is volgens de Winkeliersvereniging ‘een glimlach op het gezicht te toveren van de potentiële klant’. Op de achterzijde van het plakkaat valt te lezen: ‘Lieve buurtbewoners, alles moet op anderhalve meter afstand. Maar nog steeds kunnen we buurten, toch?’ “Dat is in dit geval een mooie woordspeling, omdat wij ook een winkelcentrum voor de buurt zijn”, vindt De Wit. “We willen met deze actie juist ook laten zien dat er veel wél mogelijk is in ons centrum, er is ruimte genoeg om de afstand in acht te nemen en toch gezellig te winkelen.”

Als zij de poster op hun raam plakken, maken ze kans op een prijs. Aan de bewoners met de postcodes 2313, 2321, 2324 en 2332 worden de aanplakbiljetten gestuurd, die de bewoners op hun venster kunnen plakken. De prijzen variëren van vouchers voor een bos bloemen van Laurens Bloemenshop tot een taart van Bakker van Maanen. De hoofdprijzen zijn twee fietsen van het merk Cortina en VIP kaartjes van ZZ Leiden Basketball.

‘Gaston-achtig’
De winkeliersvereniging heeft bij marketingbureau Hart Voor De Zaak een promotieteam ingeschakeld om door de straten van Leiden-Zuid te trekken om posters te spotten. Hangt de poster er, dan maakt de bewoner kans om op 26 of 28 mei op een ‘Gaston-achtige wijze’ verrast te worden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×