Voor de in 2019 overleden Honorair Consul-Generaal van Turkije Joost Peters kon geen vervanger worden gevonden. (Foto: Emile van Aelst).

Turks consulaat in Leiden sluit de deuren

Het Honorair Consulaat-Generaal (HCG) van Turkije in Leiden sluit vanaf 1 augustus definitief de deuren. Joost Peters vervulde sinds augustus 2009 de functie van Honorair Consul-Generaal van Turkije. Na zijn overlijden in maart vorig jaar ging het consulaat op zoek naar een geschikte opvolger, maar zonder succes. Het HCG Turkije heeft daarom in overleg met de Turkse ambassade besloten deze zoektocht te staken.

Het consulaat fungeerde ruim tien jaar als schakel tussen Nederland en Turkije op het gebied van handel, kunst, cultuur en hoger onderwijs. De komende maanden worden gebruikt om de lopende zaken af te ronden, er worden geen nieuwe activiteiten meer ondernomen. Roos Ouwehand, manager van het HCG Turkije, schrijft: “Wij willen iedereen bedanken voor de fijne samenwerking in de afgelopen jaren. We zijn trots op wat we samen hebben bereikt en koesteren de mooie herinneringen.”

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×