(Archieffoto: Chris de Waard).

Inschrijving Kunstroute Leiden 'gewoon' gestart

Kunstenaars kunnen zich ook dit jaar inschrijven voor de Leidse Kunstroute. De organisatie wil het culturele evenement dat dit jaar gepland staat op 26 en 27 september, gewoon door laten gaan. De route zal er anders uitzien dan voorgaande jaren, er wordt gekeken naar een coronavriendelijke oplossing.

“Als we nu de inschrijving openen, weten we met wie we te maken hebben en waar ze willen exposeren”, verklaart organisator Resi van der Ploeg de actie. De organisatie van de Kunstroute gaat na de inschrijvingsperiode met de aanmelders in gesprek, om tot een corona-vriendelijke maatwerkoplossing te komen. Kunstenaar Walter van Peijpe deed vorig jaar voor het eerst mee aan de kunstroute. Ook hij ziet mogelijkheden. “Je zult op zoek moeten gaan naar plekken waar je het publiek goed kunt doseren. Ik heb in mijn eentje in het PS theater geëxposeerd, er kwamen veel bezoekers, maar ze kwamen niet met hondereden tegelijk. Je kunt die afstand van 1,5 meter wel waarborgen”, stelt hij.

Kunstroute
Langs de kunstroute bieden de 165 deelnemende beeldend kunstenaars een kijkje achter de schermen. Op een laagdrempelige manier kom het publiek in contact met kunst en de kunstenaar. “Er zijn bovendien weinig presentatieplekken voor kunstenaars in de stad. De kunstroute geeft ze een podium; de kans om hun werk onder de aandacht te brengen”, vindt van der Ploeg.

Geen kunstroute online
“We hebben een prachtige website ieder jaar. Maar de meerwaarde van zo’n kustroute is dat je een-op-een contact kunt hebben met de kunstenaar”, stelt van der Ploeg die vindt dat een digitale versie van de kunstroute geen goed alternatief biedt. “Foto’s op internet geeft mooie plaatjes, maar het is niet het echte werk. Het is Spotify versus Gebr. de Nobel”, vult van Peijpe aan.

Cultuur Leiden Kunstroute Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×