Tijdens het Leidse sportcongres eind 2019 werd er een Walking basketball demonstratie gegeven. (Foto: Emile van Aelst).

Subsidie voor vijf nieuwe Leidse sportinitiatieven

De gemeente Leiden kent subsidie toe aan vijf initiatieven om Leidenaren meer te laten bewegen. Walking basketball, Beweeglint Stevenshof, LG-Hockey, Fit Hockey en een klimmuur kunnen rekenen op een bijdrage vanuit de subsidieregeling Sportstimulering. Dankzij de regeling kunnen verenigingen, bedrijven en inwoners tot en met 2023 subsidie aanvragen als zij een goed idee hebben om Leidenaren meer te laten sporten en bewegen. Er vindt elk jaar een ronde plaats waarin 50.000 euro wordt verdeeld.

Basketbalverenigingen BS Leiden en Zorg en Zekerheid Basketbal willen met behulp van de subsidie 55-plussers aan het sporten krijgen en/of houden. Zij gaan starten met walking basketball; een variant waarbij niet gerend wordt. In november 2019 maakten beide verenigingen al bekend de sport in Leiden te willen opstarten. Wijkvereniging Wijkraad Stevenshof wil een lint van beweeg- en fitnesstoestellen in de wijk neerzetten. Op acht in het oog springende locaties kunnen jong en oud de toestellen gebruiken. Hockeyclub Roomburg wil hockey mogelijk maken voor mensen met een lichamelijk en/of geestelijke beperking. Ook zouden zij graag zien dat meer 55-plussers de hockeystick ter hand nemen. Onder de naam Fit Hockey komt de vereniging met speciale trainingen voor senioren. Daarnaast diende een particulier een voorstel in voor een klimmuur met boulder- en klimroutes. De muur is er voor jong en oud.

Sportwethouder Paul Dirkse is zeer tevreden over de plannen: “Het zijn stuk voor stuk mooie initiatieven die passen bij de doelstelling van de regeling Sportstimulering en onder voorwaarden gehonoreerd zijn.”

Twee ingediende initiatieven zijn afgewezen, omdat deze volgens de gemeente geen structureel karakter hedden.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×