Goed nieuws voor de Leidse cultuursector: de Kunstroute Leiden gaat door.

Kunstroute Leiden gaat definitief door

De Kunstroute Leiden gaat eind september definitief door. Dat meldt wethouder Yvonne van Delft (Cultuur). “We hebben er goed naar gekeken en we denken dat dit op een verantwoorde manier kan”, zegt Van Delft die uitziet naar de 26e editie.

Mede door de versoepelingen die het kabinet gisteren per 1 juli heeft aangekondigd, wordt er veel meer mogelijk. Van Delft: “We kijken nog wel naar sommige gebouwen. In een pand als Haagweg 4 moeten we zorgen voor een goede routering.” Tijdens de jubileumeditie in 2019 trok de Kunstroute Leiden zo’n zesduizend bezoekers.

De Kunstroute Leiden, die jaarlijks wordt georganiseerd door Museum de Lakenhal om een podium te geven aan allerlei soorten beeldende kunst, vindt plaatst op zaterdag 26 en zondag 27 september. Bezoekers kunnen ateliers van meer dan 150 professionele Leidse beeldend kunstenaars en kunstinstellingen bezoeken op locaties verspreid over de stad. Bezoekers krijgen een blik achter de schermen bij de kunstenaar, waar mogelijk gevolgd door een goed gesprek en de aankoop van een kunstwerk.

Cultuur Leiden Kunstroute Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×