Emma van Bree (middenvoor bij de presentatie van de kandidatenlijst in 2017) gaat met zwangerschapsverlof. (Archieffoto: Chris de Waard)

Marcel Terlouw tijdelijk raadslid voor GroenLinks in Leiden

GroenLinks-raadslid Emma van Bree neemt vanavond voor even afscheid van de Leidse gemeenteraad omdat ze met zwangerschapsverlof gaat. Duo-raadslid Marcel Terlouw zal haar gedurende de zestien weken afwezigheid vervangen.

Marcel Terlouw (62) werd begin maart benoemd tot duo-raadslid voor GroenLinks. Hoewel hij sindsdien door de coronacrisis nog geen fysieke vergadering heeft meegemaakt, ‘was dit wel een goede aanloop naar de periode dat ik voor Emma kan inspringen’, vertelt Terlouw in Politiek071. Hij gaat zich de komende tijd bezighouden met onder meer de energietransitie. “Daar ben ik goed in thuis en heb ik ook voor mijn werk al een aantal dingen mee gedaan.”


Politiek071-presentator IJsbrand Terpstra in gesprek met Marcel Terlouw van GroenLinks

Terlouw volgde in de jaren ’70 een opleiding in Leiden en was toen ook actief bij de politieke partij PSP. Later was hij in Nieuwkoop vijf jaar gemeenteraadslid voor de gecombineerde fractie van GroenLinks en PvdA. Terlouw woont sinds 2006 in de Leidse Vogelwijk en stond in 2018 op plek twaalf van de kandidatenlijst van GroenLinks Leiden bij de gemeenteraadsverkiezingen. In het dagelijks leven is Terlouw zelfstandig fotograaf.

Terlouw wordt in de eerstvolgende gemeenteraadsvergadering officieel benoemd tot raadslid. Vooralsnog is dat de raadsvergadering op 18 juni.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×