(Foto: Chris de Waard).

21.000 kilo extra papier opgehaald dankzij minicontainers voor papier

De extra minicontainers voor papier die bewoners van de Kloosterhof begin dit jaar kregen, blijken een succes. De gemeente meldt dat er 21.000 kilo meer papier is opgehaald dan een jaar geleden, toen papier alleen nog via de papierbak kon worden ingeleverd. Dit is gebleken na vier maanden oud papier ophalen aan huis in de betreffende buurt in de Stevenshof.

De meeste inwoners reageren positief op de minicontainers voor papier. Zij geven aan dat dit het makkelijker maakt om papier te scheiden. Bovendien zorgen deze containers ervoor dat oude wikkels en kleine kartonnen doosjes nu ook bij het papier gaan. Al met al levert dit een betere scheiding op van het afval. Naast de Stevenshof krijgen ook andere wijken in Leiden na de zomervakantie een minicontainer voor papierafval.

Minder restafval, meer hergebruik
De gemeente Leiden streeft naar minder restafval en meer hergebruik. Eerder bleek dat er veel papier tussen restafval zat en daarom is besloten om de extra containers in te voeren. Het is de bedoeling dat alle inwoners van Leiden eind 2021 niet alleen gebruikmaken van minicontainers voor restafval en GFT, maar ook van de minicontainer voor papier.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×