Requiem van Anjet van Linge (Foto: Marc de Haan).

Museum De Lakenhal opent met coronakunstwerk

Met een beschouwend kunstwerk op het voorplein opent museum De Lakenhal dinsdag weer de deuren voor het publiek. De maximaal dertig bezoekers die het museum per uur in mogen, komen op het voorplein meteen oog in oog te staan met het werk ‘Requiem’ van kunstenaar Anjet van Linge. Het kunstwerk is gebaseerd op de coronacrisis.

Beeldhouwer Van Linge, die tot enkele jaren terug in Leiden woonde, heeft tijdens de coronacrisis elke dag een kruis gehakt uit hout. Via Instagram kon iedereen een betekenis aan een kruis meegeven. Voorbeelden van toegeschreven betekenissen zijn: ‘Voor de schoonmakers die de spullen reinigen die wij niet meer willen aanraken’ en ‘Voor de kinderen die niet begrijpen waarom alles anders is’. Het museum geeft hiermee de bezoekers gelegenheid om te overdenken wat er in de afgelopen maanden is gebeurd en om stil te staan bij wat dit voor hen en anderen betekent. Het ‘Requiem’ is twee weken lang op het voorplein te zien en verhuist daarna naar de achterplaats van het museum, waar het tot 1 september blijft staan.

Maatregelen
Museum De Lakenhal heeft maatregelen getroffen om de bezoekersstroom volgens de huidige richtlijnen van de overheid te laten verlopen. Er kan alleen van tevoren online een ticket gekocht worden en er mag een beperkt aantal mensen gelijktijdig in het museum aanwezig zijn.

Cultuur Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×