De Stevensbrug tijdens de renovatie. (Foto: Kim van Niekerk).

Stevensbrug twee weken langer afgesloten wegens renovatie

De Stevensbrug tussen de Hoge Mors en de Stevenshof in Leiden blijft twee weken langer afgesloten dan voorheen gepland. Op zaterdag 13 juni gaat de brug weer open. Na de Haagse Schouwbrug begon eind april de renovatie van de Stevensbrug. Toen de brug getest werd, trok de aannemer de conclusie dat er meer onderdelen van de brug vervangen moesten worden dan vooraf werd verwacht.

Sinds het begin van de werkzaamheden wordt het wegverkeer omgeleid. Hierdoor is onder andere de route van bussen tijdelijk aangepast.

Onderhoud vier Leidse bruggen
De Stevensbrug is niet de enige brug in Leiden die gerenoveerd wordt. Ook de Haagse Schouwbrug, de Sumatrabrug en de Schrijversbrug worden opgeknapt. De renovaties zijn van start gegaan om het risico op storingen te verminderen en om zo goed mogelijk aan de veiligheidsnormen te voldoen. Per brug duren de werkzaamheden ongeveer vier tot zes weken. Naar verwachting zijn de bruggen eind 2021 volledig gerenoveerd. Zodra de bruggen klaar zijn, kunnen ze weer een aantal jaar mee.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×