(Foto's: Partij voor de Dieren).

Partij voor de Dieren wil maaiverbod tijdens droge periodes

De Partij voor de Dieren dringt er bij het Leidse stadsbestuur op aan om niet te maaien tijdens periodes van grote droogte. “Het huidige intensieve maaibeleid kan schadelijk zijn voor het gras en de biodiversiteit. Onnodig maaien is ook nog eens een verspilling van gemeentelijke gelden”, schrijft PvdD-fractievoorzitter Martine van Schaik aan het Leidse college.


Jaap van Sandijk in gesprek met PvdD-fractievoorzitter Martine van Schaik over het maaiverbod.

Aanleiding voor het verzoek van de partij is het wekelijks maaien van gele, verdroogde grasvelden met zware maaimachines die het toch al kwetsbare gras stuk rijden. Dat gebeurde de afgelopen weken onder andere bij de Zuster Meijboomstraat. Van Schaik: “Door te maaien met het huidige warme en aanhoudend droge weer houdt het gras minder vocht vast en is het slechter bestand tegen de hitte. Hierdoor droogt het nog sneller uit en vergeelt het gras nog sterker.”

De Partij voor de Dieren pleit voor een maaibeleid dat is afgestemd op de weersomstandigheden. “Een eerste stap hierin kan zijn door ten tijde van droogte de maaifrequentie te verlagen”, geeft de partij het college alvast als suggestie mee. Ook wil de partij inzicht in de mate waarin de gemeente Leiden bij de aanleg van groen let op aspecten als klimaatadaptatie, klimaatbestendigheid en biodiversiteit.

Duurzaamheid Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×