(Foto: Rob van Dullemen).

Leidse reiziger houdt zich aan mondkapjesplicht in rustig ov

Ov-reizigers in Leiden en de regio geven gehoor aan de mondkapjesplicht die sinds gisteren geldt, dat laat een woordvoerder van Arriva desgevraagd weten. “Het verloopt voorlopig keurig.” Wel valt het op dat het nog altijd rustig is in het openbaar vervoer.

Arriva, de vervoerder die verantwoordelijk is voor het meeste busverkeer in Leiden, laat weten dat het merendeel van de reizigers zich netjes aan de nieuwe regel houdt. Indien iemand geen mondkapje draagt, wordt hij of zij hierover aangesproken door de buschauffeur of andere medewerker. Wie zich niet aan de mondkapjesplicht houdt, riskeert een boete van 95 euro.

Het openbaar vervoer komt mondjesmaat op gang sinds de NS en andere vervoerders hun reguliere dienstregeling dinsdag weer hebben ingevoerd. De versoepelingen van de coronamaatregelen die gisteren zijn doorgevoerd, zorgen voorlopig overigens nog niet voor drukte in het ov. “Het valt ons op dat het vanmorgen in de ochtendspits qua drukte vergelijkbaar was met afgelopen week.”

Leiden Maatschappij Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×