(Archieffoto: Politie).

Coronatest aan huis blijkt babbeltruc: 'laat ze niet binnen!'

In Leiden gaan personen langs de deuren die zich voordoen als medewerkers van de GGD Hollands Midden. Zij proberen bij mensen binnen te komen door te zeggen dat zij een coronatest af komen nemen. Nadat zij binnen worden gelaten stelen ze tassen, portemonnees en andere waardevolle spullen. Tot nu toe lijken vooral ouderen het slachtoffer. De GGD Hollands Midden roept mensen op niet in deze babbeltruc te trappen: “laat ze niet binnen!”.

Met name in de wijk Vogelvlucht (Rijn- en Schiekade) hebben cliënten van Libertas Leiden melding gemaakt van deze babbeltruc. De GGD Hollands Midden benadrukt dat er niet zomaar medewerkers langs deuren gaan om coronatesten af te nemen. In een heel enkel geval worden mensen wel thuis getest, maar dit gebeurt altijd op afspraak en alleen als iemand niet zelfstandig het huis kan verlaten. In dat geval dragen de medewerkers van de GGD die op afspraak bij mensen thuiskomen altijd een legitimatiepasje bij zich van de GGD Hollands Midden. De politie is inmiddels geïnformeerd.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×