Het voormalige HSL/A4 informatiecentrum in de Bospolder. (Foto: J.P. Kranenburg).

Informatiecentrum langs A4 wordt Groene Hart Centrum met horeca en evenementen

Het voormalige HSL/A4 informatiecentrum in de Bospolder krijgt een nieuwe bestemming. Het gebouw en de buitenruimte worden omgevormd tot een recreatief en educatief Groene Hart Centrum met horeca. Vorige week stemde de Leiderdorpse gemeenteraad in met de wijziging van het bestemmingsplan van het gebied. Medio 2021 moet de herinrichting van de buitenruimte worden afgerond.

Het Groene Hart Centrum moet een plek worden waar bezoekers het typisch Hollandse polderlandschap kunnen beleven. De Brasserie Groep heeft een plan voor de horeca in het gebouw ontwikkeld. Met het oog op de nieuwe functie worden de omliggende gronden heringericht. Daarnaast wordt een speel en doe-weide aangelegd.

Minder evenementendagen
Op het voorontwerp van het bestemmingsplan kwamen vier reacties van betrokken partijen. Een aantal van de zogeheten zienswijzen is door de gemeenteraad geheel of deels overgenomen. Het gaat dan met name over de eindtijd van evenementen en het aantal dagen dat er evenementen in het gebied mogen plaatsvinden. De eindtijd is bepaald op 23.00 uur en de lengte van de twaalf toegestane evenementen per jaar is teruggebracht van een maximale lengte van zeven naar twee dagen. Dat betekent dus dat er maximaal 24 dagen in het jaar een evenement plaatsvindt, in plaats van 84 dagen. Het gaat om categorie B evenementen, waarbij maximaal 150 bezoekers aanwezig zijn.

Voorgeschiedenis
Het karakteristieke gebouw aan de Bospolder 11 was lange tijd in gebruik als informatiecentrum van Rijkswaterstaat. Eerst voor de aanleg van de Hogesnelheidslijn en daarna voor de verbreding van de A4. Na afronding van beide projecten werd de gemeente Leiderdorp eigenaar van het gebouw. In afwachting van zijn definitieve bestemming als Groene Hart Centrum diende het gebouw als bezoekerscentrum en projectkantoor van Tennet gedurende de aanleg van een nieuwe 380 kV-verbinding.

Advertentie

Leiderdorp Groene Hart Centrum


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×