(Archieffoto: Leidenamateurvoetbal).

Kunstgrasveld SJZ wordt nog dit jaar vervangen

De toplaag van het kunstgrasveld van voetbalvereniging SJZ in Zoeterwoude-Dorp wordt niet, zoals begroot, in 2021 maar nog dit jaar vervangen. Progressief Zoeterwoude, CDA, VVD en Senioren Belangen Zoeterwoude stemden donderdagavond allen in met het voorstel van sportwethouder Ruud Bouter om de vervanging van het veld naar voren te halen. Het veld voldoet niet aan de veiligheidseisen van de KNVB. Ook klagen spelers over blessures door het veld dat te hard geworden is.

De vervanging kost meer dan gedacht. De gemeente had 302.500 euro gereserveerd. Als gevolg van strengere eisen en stijgende kosten verwacht Bouter 379.000 euro nodig te hebben. Ook hiermee gingen alle fracties akkoord.

Vervanging in de winter
De voorbereidingen voor de werkzaamheden nemen vijf maanden in beslag. Tijdens de winterstop dit najaar zal het veld worden vervangen. Het bestuur van SJZ had liever gezien dat het veld al tijdens de komende zomermaanden vervangen zou worden, maar is blij dat het besluit genomen is. Eerder leek het erop dat het veld pas met de herontwikkeling van Sportpark Haasbroek aangepakt zou worden.

Sport Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×