De Voorschotense weekmarkt stond op de Voorstraat. (Archieffoto: Chris de Waard).

Weekmarkt Voorschoten tijdelijk naar Treubplein en Sir Winston Churchillplein

De Voorschotense weekmarkt verhuist vanaf vrijdag tijdelijk naar het Treubplein en het Sir Winston Churchillplein. Op deze plek is er meer ruimte om anderhalve meter afstand te houden dan in de Voorstraat, waar de markt normaal plaatsvindt. Door de verplaatsing kunnen kramen met non-foodartikelen terugkeren naar de markt. De tijdelijke nieuwe opstelling van de weekmarkt duurt in ieder geval tot 1 oktober.

De Voorschotense weekmarkt is na ruim twee maanden weer compleet. Vanaf 23 maart 2020 waren de non-foodkramen op de weekmarkt verboden vanwege de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus.

De opstelling van de kramen is in overleg met marktcommissie, die bestaat vertegenwoordigers van de marktondernemers, en marktmeester aangepast. Dit betekent dat kramen in een andere volgorde kunnen staan dan bezoekers gewend waren bij de ‘oude’ markt. De nieuwe opstelling houdt rekening met publiekstrekkers en maakt het mogelijk dat bezoekers van de weekmarkt makkelijker anderhalve meter afstand kunnen houden.

Verkeersmaatregelen
Vanwege de verplaatsing van de weekmarkt geldt tussen donderdag 19.00 uur en vrijdag 18.00 uur een parkeerverbod op het Treubplein en de Sir Winston Churchillplein. Ook de toegangswegen naar het nieuwe, tijdelijke marktterrein worden afgesloten.

Overige maatregelen
De markt krijgt een stroomvoorziening op het Sir Winston Churchillplein. Enkele lichtmasten op het Treubplein worden verwijderd om de verplaatsing van de markt mogelijk te maken.

Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×