(Foto's: Emile van Aelst en Amar Harroui).

Koken op het Koetshuis voor dak- en thuislozen

De terrassen mogen net weer open, maar toch is de keuken van het Koetshuis tijdelijk bezet voor een ander project. Namens de Leidse stichting Hoop en Ontwikkeling heeft Amar Harroui namelijk geregeld dat koks aldaar een maaltijd bereiden voor dak- en thuislozen in de Sleutelstad.

Zelf noemt Harroui het een lekker hapje als positief gebaar, als Tom Holswilder, eigenaar van het Koetshuis, hem in de rede valt. “Je bent te bescheiden. Het gaat om een heuse maaltijd met een drankje.” Een maaltijd voor tachtig dak- en thuislozen die geregistreerd staan bij De Binnenvest. “We moeten extra aandacht geven aan deze groep mensen. Mensen die door veel Leidenaren vergeten worden, zeker in deze moeilijke tijd”, vindt Harroui.

Gerry van Bakel sprak met Amar Harroui en Tom Holswilder over de kookactie.

Holswilder besteedt zijn keuken maar al te graag uit aan het project. “Amar is voortdurend met goede doelen bezig en met leuke projecten. Toen hij vroeg of hij de keuken mocht gebruiken kon ik niet weigeren. Als mensen komen voor goede doelen doen wij als Koetshuis graag mee. Ik krijg er kippenvel van als mensen in deze periode elkaar helpen. Leuk leuk leuk!”

Het is overigens de derde keer dat er vanuit de stichting Hoop en Ontwikkeling een maaltijd wordt bereid voor daklozen.

Advertentie

Leiden Maatschappij Coronacrisis daklozen


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×