(Foto: J.P. Kranenburg).

Horeca Leiderdorp weer opgestart met extra ruime terrassen

Drie horecagelegenheden in Leiderdorp hebben met toestemming van de gemeente hun terras uitgebreid. Samen met alle voorzorgsmaatregelen die er zijn genomen, zorgde dat deze week voor een succesvolle heropening. Over een maand vindt er een evaluatie plaats en wordt gekeken of er aanpassingen gedaan moeten worden.

Wethouder Willem Joosten maakte deze week een rondje langs verschillende terrassen. “Iedereen is heel bereidwillig en de horeca heeft enorm veel aanpassingen gedaan. De ondernemers die verbreding van de terrassen in de openbare ruimte hebben aangevraagd, hebben die ook gekregen. Samen met handhaving hebben we gekeken wat er mogelijk is.” Het gaat om de terrassen van De Hollandsche Tuyn, Café De Koning en Grand Café Hofplein. “We hebben in Leiderdorp nog een aantal andere horecagelegenheden zoals Brasserie Park en de Zijlstroom, maar die hebben zelf al genoeg ruimte voor het terras.”

Alle beetjes helpen
Op 1 juni om 12.00 uur was Joosten de eerste bezoeker bij Grand Café Hofplein voor een kopje koffie en woensdag bezocht hij het terras van De Hollandsche Tuyn. “De Hollandsche Tuyn was al bezig met een nieuw terras, dat nu voor het eerst opende. Dus die wilde ik graag feliciteren. En alle beetjes helpen! Dus ik roep iedereen ook vooral op om lokaal of in de regio te consumeren. Steun elkaar en blijf dat ook doen.”

Toekomst
Volgens Joosten valt of staat de toekomst van de horeca met de ontwikkelingen van de komende tijd. “Iedereen is nu blij, maar er moet weer zicht komen op volledige koopkracht. Het gaat nu om de schade beperken. Op dit moment gaat het nog, maar we zijn er nog niet. Het blijft spannend.”

Economie Leiderdorp


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×