Situatie in Huize Bijdorp stabiliseert

De situatie in het kloosterverzorgingshuis Huize Bijdorp in Voorschoten lijkt onder controle te zijn. Na twee weken quarantaine geldt er nu een versoepeling voor het gezonde gedeelte van het klooster. Wel blijft het bezoekverbod van kracht en mogen bewoners het terrein niet af.

In Huize Bijdorp zijn vijf personen overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Op dit moment zitten er nog vier personen in isolatie op hun eigen kamer. Via de actie ‘ik ben bij Bijdorp’ stuurden veel mensen kaartjes naar het klooster. Nu de bewoners weer wat bewegingsvrijheid krijgen zien ze in de kapel hoe er met ze is meegeleefd.

“We zijn geraakt door de oproep”, schrijven de bewoners op hun website. “Een overweldigende hoeveelheid inspirerende, mooie, ontroerende en opwekkende kaarten stroomde Bijdorp in. En nog komen er iedere dag nieuwe binnen. Hartelijk dank voor de grote betrokkenheid in een zware periode. Dat doet ons enorm goed en heeft ons opnieuw de verbondenheid doen ervaren met heel de Dominicaanse gemeenschap en vele betrokkenen vanuit de samenleving.”

Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×