Raadhuis de Paauw in Wassenaar. (Foto: Omroep West).

Gemeenteraad Voorschoten gaat in Wassenaar vergaderen

De Voorschotense gemeenteraad vergadert komende donderdag voor het eerst sinds de coronamaatregelen weer in fysieke vorm. De raadsleden krijgen daarvoor tijdelijk de beschikking over de raadzaal in het Wassenaarse Raadhuis de Paauw. Die is een stuk groter dan de eigen raadzaal, waardoor onderling voldoende afstand gehouden kan worden. Tot aan het zomerreces blijven de Voorschotense commissievergaderingen wel online plaatsvinden.

De afgelopen maanden hebben de commissies en de raad online vergaderd vanwege de maatregelen rondom de coronacrisis. De recente versoepeling van de maatregelen en de behoefte bij de raad om over belangrijke onderwerpen een goed politiek debat te kunnen voeren, zijn redenen om de raadsvergaderingen weer op locatie te houden. De raadsvergaderingen van 11 juni en 9 en 16 juli vinden daarom plaats in Raadhuis De Paauw in Wassenaar. Hier kunnen de maatregelen van het RIVM in acht worden genomen en maakt de gemeente geen onnodige extra kosten.

Om de kans op besmetting met het coronavirus zo klein mogelijk te houden, kunnen belangstellenden of de pers deze vergaderingen niet bijwonen. Ze kunnen de vergaderingen live via de website van de gemeente Voorschoten volgen.

De commissies blijven online plaatsvinden, maar het inspreekrecht komt wel terug op de agenda. Insprekers die beschikken over een pc, tablet of telefoon met internetverbinding, microfoon en camera kunnen vanuit huis online inspreken via het vergadersysteem Microsoft Teams. Insprekers die hierover niet beschikken, kunnen naar de raadszaal aan de Leidseweg in Voorschoten komen. Daar kunnen ze dan gebruik maken van een tablet waarmee inspreken in de online vergadering mogelijk is. Wie niet kan of wil komen, kan een brief of e-mail aan de raad sturen. Insprekers wordt verzocht zich uiterlijk maandag voorafgaand aan de vergadering aan te melden via griffie@voorschoten.nl.

Politiek Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×