Merijn Ververs. (Foto: Marja van Tilburg).

Marijn Ververs tekent voor twee jaar bij ZZ Leiden

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball is erin geslaagd om Marijn Ververs voor de club te behouden. De 21-jarige guard zette vandaag zijn handtekening onder een contract dat hem de komende twee seizoenen aan ZZ Leiden verbindt.

Marijn Ververs heeft er al weer vier seizoenen bij de hoofdmacht van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball op zitten. De voormalige jeugdinternational, die op zeer jonge leeftijd al lid werd van BS Leiden, werd in 2015 door coach Eddy Casteels aan de trainingsgroep toegevoegd. Een jaar later maakte Ververs onder Paul Vervaeck zijn debuut in het eerste team van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball.

In de afgelopen vier seizoenen is Ververs een steeds belangrijkere schakel geworden van het vlaggenschip van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. Afgelopen seizoen ontpopte Ververs zich tot een vaste waarde met meer dan 20 minuten speeltijd per wedstrijd. Hij bracht rust in de aanval en extra gedrevenheid in de verdediging.

“Natuurlijk ben ik blij dat Marijn bijgetekend heeft”, stelt Geert Hammink, de nieuwe coach van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. “Ik ben gecharmeerd van hoe hij het spel benadert. Marijn heeft misschien zijn beste seizoen achter de rug en ik ben ervan overtuigd dat we samen naar nog meer gaan werken.”

In de komende weken gaan Geert Hammink en de technische staf verder met het invullen van de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball voor het seizoen 2020-2021. Naast Marijn Ververs maakt ook Worthy de Jong weer deel uit van deze selectie. De international werd eerder voor drie seizoenen vastgelegd.

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×