voor de restauratie van het Ketelhuis van de Meelfabriek trekt ook de provincie de portemonnee. (Foto: De Meelfabriek).

Provinciaal geld voor restauratieprojecten in Leiden en Voorschoten

De Provincie Zuid-Holland steekt ruim zeven ton in restauratieprojecten van rijksmonumenten in de Leidse regio. Van de 37 binnengekomen aanvragen honoreerde de provincie er acht, waaronder twee Leidse en een uit Voorschoten.

Zo gaat er 110.000 euro naar landgoed Ter Horst in Voorschoten voor de restauratie van de oranjerie en de stal. Aan het opknappen van de Maredijkmolen langs het Groene Maredijkje in Leiden draagt de provincie ruim 135.000 euro bij. Het grootste bedrag is voor de Meelfabriek. Restauratie van het Ketelhuis kan rekenen op een provinciale bijdrage van bijna 470.000 euro.

‘Erfgoed leeft’
Gedeputeerde voor cultuur en erfgoed Willy de Zoete noemt het jammer om zoveel aanvragers teleurgesteld moesten worden: “Het bewaren en behouden van monumenten en erfgoed leeft in onze provincie. Wij zijn er trots op dat zoveel Zuid-Hollandse monumenteneigenaren, medewerkers en vrijwilligers met zoveel verve en hart voor de zaak ons cultureel erfgoed in stand willen houden.”

Van de 29 afgewezen aanvragen zijn er 23 niet toegekend omdat het geld op was. Zes projecten werden om andere redenen niet gehonoreerd.

Leiden Maatschappij Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×