Maaike van Klink maakt overstap van beloftenteam naar eerste elftal ADO Den Haag-vrouwen. (Foto's: Mauro Vellucci, Mk.fotografica)

Maaike van Klink tekent contract bij ADO: 'Ik sta al vanaf de F-jes onder de lat'

Van haar ouders moest Maaike van Klink eerst haar zwemdiploma’s halen voordat ze op voetbal mocht. Maar sindsdien is ze niet meer weggeweest van het voetbalveld. Na tien jaar Voorschoten’97 werd ze opgepikt door ADO Den Haag, waar ze begin deze maand is doorstroomd naar het eerste vrouwenelftal. “Ik zal wel op de bank beginnen, maar ik wil wel die plek in het doel veroveren.”

Begin juni tekende Van Klink haar eerste contract bij ADO Den Haag dat haar al een paar jaar geleden naar het beloftenteam van de club haalde. Niet dat daarmee meteen haar toekomst zeker is gesteld, want het ADO-vrouwenteam heeft al een keepster. Maar Van Klink is een doorzetter en vastbesloten alles te geven wat nodig is om zelf de eerste keus onder de lat te worden. Naast haar voetballeven, studeert Van Klink Internationale politicologie in Leiden. “Ik ben tweedejaars, tot nu toe kan ik studie en sport goed combineren.”


Nieuws071-presentator Melle Tuik in gesprek met keepster Maaike van Klink over haar overstap naar eerste vrouwenelftal ADO Den Haag.

De ochtenden zijn gereserveerd voor haar studie, de middagen staan in het teken van voetbal. “Op vrijdag spelen we normaal gesproken onze wedstrijden en dan hebben we op zaterdag een uitlooptraining.” Maar hoe dat volgend seizoen allemaal gaat lopen, is nog niet duidelijk. “We mogen nu zelfs op de trainingen nog geen partijtjes spelen. Het blijft bij pass- en trap-spelletjes. En niemand weet nog wanneer de competitie kan beginnen.”

Van Klink kent de selectie en de trainingsstaf van het eerste elftal al goed. “Ik ben afgelopen winter mee geweest op trainingskamp in Portugal. En ik kan ook goed met de trainers opschieten.” Ze heeft niet het gevoel dat ze onder een heel strikt regime moet leven. “Het zijn gewoon drukke dagen met studie en voetbal. Verder is het eten, douchen en dan is de dag alweer voorbij. Het is natuurlijk belangrijk om op je voeding te letten, dat ik voldoende rust krijg en goed slaap.”

Keepen is Van Klink’s passie en ze zou natuurlijk ook graag het Nederlands elftal halen. “Ik ben in mijn tweede jaar bij de F-jes al gaan keepen en nooit meer onder die lat vandaan gekomen.”

Sport Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×