(Foto: Google Maps).

Sociale huurwoningen op locatie oude sporthal aan Brahmslaan

Op de locatie van de oude sporthal aan de Brahmslaan in Leiden komen 25 sociale huurwoningen. De Leidse gemeenteraad stemt in met de wijziging van het bestemmingsplan, waarmee de bestemming ‘sport’ verandert in ‘wonen’. De huidige sporthal moet zo gesloopt worden dat materialen kunnen worden hergebruikt en ook bij de nieuwbouw wordt veel aandacht aan duurzaamheid besteed.

De 25 sociale huurwoningen worden gebouwd voor woonstichting Ons Doel. Het gebouw wordt als eerste in Leiden gebouwd met cross laminated timber (CLT); een nieuwe bouwtechniek in Nederland waarbij de constructiedelen volledig van hout zijn.

De hal aan de Brahmslaan werd eerst gebruikt als tafeltennishal van Scylla en later als thuishaven van Gymsport Leiden. Eind 2017 moest Gymsport Leiden de hal verlaten voor de nieuwe plannen, waarvan de uitvoering vervolgens dus nog jaren op zich lieten wachten.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×