Winkeldief hoest agent in het gezicht en roept 'corona'

De rechter heeft een vrouw die vorige week twee politieagenten in het gezicht hoestte en daarbij ‘corona, corona’ riep, toen zij in winkelcentrum De Kopermolen werd aangehouden voor winkeldiefstal, is veroordeeld tot vier weken cel. De ‘coronahoester’ is getest op COVID-19, zij bleek geen drager van het virus te zijn.

De vrouw werd vorige week dinsdag samen met en andere mevrouw aangehouden voor winkeldiefstal in een supermarkt in Leiden-Noord. Tijdens het invullen van alle formulieren waaronder de aangifte en een winkelverbod, kwam één van de twee vrouwen meermaals te dicht op de agenten staan. De vrouw reageerde laconiek op de waarschuwingen van de politie om afstand te bewaren en hoestte plotseling tweemaal in het gezicht van de agenten. Hierbij riep zij ‘corona, corona’.

De agenten hebben aangifte gedaan, waarna de vrouw zich al op donderdag moest verantwoorden voor de rechter. De hoester kon een week later al berecht worden middels een Super Snel Recht (SSR) zitting.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×