Foto ter illustratie. (Foto: Politie).

17-jarige Leiderdorper draagt 3500 euro aan drugs in onderbroek

Een 17-jarige jongen uit Leiderdorp is vrijdag in Katwijk opgepakt met een aanzienlijke hoeveelheid drugs verstopt in zijn ondergoed. De voorraad had een straatwaarde van zo’n 3500 euro. De jongeman wordt daarnaast de diefstal een personenauto en viernieling ten laste gelegd. Hij moet zich vandaag verantwoorden voor de rechter.

De minderjarige kwam in eerste instantie op de radar van het politieteam Leiden-Noord voor autodiefstal. Hij werd uitgenodigd een verklaring af te leggen op het bureau, maar weigerde te komen. In de tussentijd bleek uit onderzoek dat dezelfde persoon een vernieling had gepleegd in Katwijk. Ook werd hij verdacht van het handelen in harddrugs.

Daarop besloot de Officier van Justitie dat de verdachte ook buiten heterdaad aangehouden mocht worden, zodat de teams in Leiden-Noord en Katwijk naar hem op zoek konden. Afgelopen vrijdag zag de politie de jongen in Katwijk fietsen en kon hem direct aanhouden. Aan het bureau kwamen de harddrugs die hij in zijn onderbroek verstopt had, tevoorschijn.

112 Sleutelstad Leiderdorp


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×