(Foto's Chris de Waard en Reanne van Kleef).

Hoogste Singelparkbrug geplaatst, nog één te gaan

De hoogste Singelparkbrug van Leiden is geplaatst. Vanochtend werd de Hapynionbrug op z’n plek over de Nieuwe Rijn gehesen. De brug had er al moeten liggen, maar een woonboot met ‘passagerecht’ zorgde voor vertraging en hogere kosten.

“Het bleek dat een van de woonboten het recht op vrije doorgang had”, liet Alexander Geerstema namens de Vrienden van het Singelpark onlangs weten. “Daar kwam de gemeente onlangs pas achter en daarom moest het ontwerp van de brug worden aangepast. De constructie is verhoogd, zodat de brug een centimeter of tien, vijftien hoger is. De betreffende boot kan er nu wel onderdoor.”

De Hapynionbrug is de op een na laatste brug voor het ‘rondje Singelpark’.  Op 29 juni wordt de laatste brug op z’n plek gehesen. Dan wordt de Loviumbrug tussen de Zijlpoort en het Ankerpark geplaatst.

Leiden Singelpark


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×