(Foto's: Rob van Dullemen).

Groene vingers in de spotlight bij Open Buurttuindagen

Leidenaren waren afgelopen weekeinde welkom bij de vele moestuintjes, groene pleintjes, plantenbakken en andere groene buurtinitiatieven die de stad rijk is. Belangstellenden lieten zich op verschillende plekken in de stad rondleiden door een aantal van deze projecten tijdens de Open Buurttuinendagen.

In totaal deden 70 groene initiatieven mee aan de Open Buurttuindagen. Op de meeste plekken gaf de tuinier een rondleiding, andere tuinen hadden een informatiepaneel geplaatst. De Open Buurttuinendagen worden georganiseerd door Groen Dichterbij, een lokaal platform voor groene buurtinitiatieven. Via een kaart waren en zijn alle deelnemende locaties nog te vinden.

Visie
De Open Buurttuindagen werden geopend door wethouder Ashley North in de Kruidentuin Leiden. De bewindsman liet zich positief uit over de Leidse buurttuiniers, die volgens hem niet alleen een bijdrage leveren aan de natuur, maar ook aan de sociale cohesie in de stad. North geeft aan dat de gemeente daarom momenteel werkt aan een visie op stadstuinieren.

Duurzaamheid Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×