(Foto: Michiel van der Kraats).

Guido Marchena is de nieuwe cultuurmakelaar van Leiden

Guido Marchena is de nieuwe cultuurmakelaar van Leiden. Vanaf 1 juli neemt Marchena het stokje bij Cultuurfonds Leiden over van Mirjam Flik. Als musicus, dirigent, spreker, presentator en bestuurslid van de 3 October Vereeniging is Marchena een bekend gezicht in de stad en brengt hij een grote kennis van de Leidse cultuursector mee naar zijn nieuwe functie.

Vertrekkend cultuurmakelaar Mirjam Flik noemt de aanstelling van Marchena een goede beslissing. “De huidige periode is zeer roerig voor de cultuursector en dat zal de komende tijd nog wel even voortduren. Guido heeft kennis van wat er speelt in cultureel Leiden en is de aangewezen persoon om zich als cultuurmakelaar sterk te maken voor de sector. Zijn enthousiasme voor cultuur in de stad past perfect bij de aanjaagfunctie van het Cultuurfonds.”

Marchena Voelt zich vereerd met de functie. “Een succesvolle ondernemer is creatief en een succesvolle creatieveling is ondernemend. De Leidse cultuursector is succesvol: van Armin tot K&G, van Jochem tot B+C en van Casper tot thuisatelier. Komende jaren ga ik in deze stad van Kunst en Kennis alles op alles zetten om verder te bouwen op het succes van mijn voorgangers en Leiden te laten zien waarom wij trots op onszelf mogen zijn.”

De keuze voor de nieuwe cultuurmakelaar werd gemaakt door het bestuur van Cultuurfonds Leiden. Voorzitter Erna Kortlang: “Uit een brede selectie kandidaten was Guido uiteindelijk de beste keuze. We hebben er het volste vertrouwen in dat hij de aanwezigheid van het Cultuurfonds in de stad en daarmee de positie van cultuur in Leiden zal versterken.”

Mirjam Flik blijft nog enige tijd aan om de overdracht zo effectief mogelijk te laten verlopen: “De afgelopen jaren hebben we met het Cultuurfonds hard gewerkt om de positie van cultuurmakers in de stad te versterken. Ik heb er alle vertrouwen in dat deze koers wordt doorgezet met Guido aan het roer.”

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×