(Foto's: gemeente Leiden).

Tegeltableau De Stadsmuzikanten van Bremen krijgt nieuwe plek

Het tegeltableau De Stadsmuzikanten van Bremen van de kunstenaar Jan Groenestein krijgt een nieuwe plek. Het tableau bevond zich aan de muur van de voormalige kleuterschool op de Telderskade 46, die werd gesloopt voor de realisatie van het nieuwe Leonardo College. Het kunstwerk krijgt een plaats aan de buitengevel van het zustergebouw aan de Boshuizerkade.

Gezien de cultureel historische waarde en de staat van het tableau is deze voor de sloop van het pand vakkundig verwijderd van de muur en wordt momenteel hersteld en gerestaureerd. De nieuwe locatie van het tableau wordt op dit momenten gerenoveerd en het plaatsen van het kunstwerk maakt daar onderdeel van uit.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×