(Foto: Chris de Waard).

LUMC zet extra stap in zorg op afstand met Care app

Het LUMC lanceert de LUMC Care app waarmee patiënten hun gezondheidssituatie thuis kunnen monitoren. Met de app geven zij meetwaarden en klachten digitaal door. Eerder gebeurde dat vaak analoog of met verschillende apps. Dat kan nu in één app, die is uitgebreid met onder andere vragenlijsten.
 
Direct naar het EPD
De LUMC Care app is ontwikkeld voor de LUMC Box, waarmee digitale meetapparatuur zoals bloeddrukmeter, weegschaal, ECG-apparaat of zuurstofmeter aan de patiënt in bruikleen worden gegeven. De meetwaarden geven zij automatisch via de app door naar het elektronisch patiëntendossier (EPD). Zo is er geen risico op dataverlies en kan er frequente monitoring plaatsvinden, die zowel voor de patiënt als voor de behandeld arts het inzicht in de gezondheidssituatie vergroot. Daarnaast kunnen patiënten ook via de app aangeven of er klachten zijn en kunnen ze informatie ontvangen.
 
Zorg op afstand
De reguliere zorg wordt na de COVID-golf weer gefaseerd opgeschaald. Nierspecialist en innovator Onno Teng: “Deze vorm van thuismonitoring ondersteunt de anderhalvemetersamenleving. We verlenen op deze manier goede zorg voor direct zorgbehoevenden, terwijl de monitoring thuis veilig doorgaat”
 
Opschaling
De LUMC Care app is beschikbaar voor verschillende patiëntgroepen met onder meer COVID, hartklachten en zwangeren. Het aantal afdelingen in het LUMC dat met de LUMC Box wil werken stijgt. Daarom werkt het LUMC hard aan bredere inzet van de LUMC Box. Pharos, het landelijk expertisecentrum dat bijdraagt aan het terugdringen van gezondheidsverschillen, testte de LUMC Care app en oordeelde zeer positief over het gebruiksgemak.
Leiden Science


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×