KASSETT (Foto: Robert van der Ree).

Wat Nu? Gratis theaterfestival in Leiden

Vier culturele instellingen uit Leiden organiseren op de laatste zondag van juni, juli, augustus en september een gratis theaterfestival in de stad. Het festival heeft de titel ‘Wat Nu?’ meegekregen, wat verwijst naar de onzekerheid die de coronacrisis ons gebracht heeft. Samen met bezoekers gaan theatermakers van De Veenfabriek, PS|theater, DansBlok, Fields of Wonder en KASSETT op zoek naar hoe de toekomst er uit komt te zien.

“Verandert ons bestaan, onze manier van werken, recreëren en reizen voor altijd? Hoe ziet ons fysieke contact er over een jaar uit? Wordt deze periode een hoofdstuk in de geschiedenisboeken of blijkt het slechts een rimpel in de tijd? Moeten we ons leven ingrijpend veranderen? Kortom, iedereen vraagt zich af: Wat Nu?”, stellen de makers.

Theaterdirecteur (Leidse Schouwburg-Stadsgehoorzaal) Nanette Ris nam het initiatief voor het festival. “Zij heeft iedereen in april bij elkaar geroepen omdat de cultuursector de komende maanden stil zou liggen en we toch ‘iets’ wilden doen”, vertelt collega Monique Aalbers. De gratis voorstellingen zijn overigens geen marketingtruc. “We doen het om ervoor te zorgen dat we cultuur kunnen blijven ontsluiten”, stelt zij.

Cor van der Velden in gesprek met directeur Nannette Ris van de Leidse Schouwburg.

Cor van der Velden in gesprek met Pepijn Smit van PS Theater.

Vier zondagen, wisselende locaties
Wat Nu? Theaterfestival vindt plaats op 28 juni, 26 juli, 30 augustus en 27 september op meerdere locaties in de binnen- en buitenstad van Leiden – uiteraard conform de geldende maatregelen rondom corona.

De zoektocht begint in en om podiumhuizen die voorheen de meest gangbare plek voor theater, muziek en dans vormden: de Leidse Schouwburg, Stadsgehoorzaal en Scheltema maar gaat tijdens de zomer verder via buitenlocaties in het centrum van Leiden (26 juli) naar parken aan de rand van de stad (30 augustus) en eindigt op 27 september, onder voorbehoud, rondom het Pesthuis.

Zomer in Leiden
Het gratis theaterfestival is onderdeel van ‘Zomer in Leiden, met afstand de beste’, het door het Cultuurfonds Leiden, Leiden Marketing en Centrummanagement Leiden ontwikkelde actieplan om de Leidenaar ondanks de coronacrisis toch een onvergetelijke zomer in eigen stad te bieden.

Reserveren verplicht
Volgens de coronarichtlijnen zijn een gezondheidscheck en vooraf reserveren verplicht. Via www.leidscement.nl/watnu kunnen gratis kaarten worden besteld.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×