Het restaurant zit in een oud pand aan de Stille Rijn in Leiden. (Foto: PR).

Leids biologisch restaurant Logica nu ook 'aantoonbaar duurzaam'

Het biologische restaurant Logica aan de Stille Rijn in Leiden heeft het gouden Green Key-keurmerk gekregen. Daarmee is niet langer alleen de EKO-menukaart goedgekeurd op duurzaamheid, maar ook de manier waarop het bedrijf wordt gerund. Er wordt onder meer gekeken naar het gebruik van energie en water en naar het soort schoonmaakmiddelen dat wordt gebruikt.

Het is een opsteker voor het restaurant, dat sinds kort weer gedeeltelijk open is met een lunch- en borrelkaart. “We worden zelf ook een beetje moe van dat begrip duurzaam”, zegt restaurant-eigenaar Bart van Leeuwen. “We denken dat dit een mogelijkheid is om te laten zien dat je aantoonbaar duurzaam kunt zijn.” En dat is niet voor alle restaurants weggelegd, weet ook de eigenaar, want het keurmerk werd in die categorie in Leiden tot noch toe alleen uitgereikt aan het Van der Valk Hotel aan de Haagse Schouwweg. “Super bijzonder vinden we het dus”, aldus Van Leeuwen.

Anders dan het EKO-keurmerk dat het restaurant al langer draagt, wordt bij het Green Key-certificaat vooral naar de bedrijfsvoering gekeken. Om in aanmerking te komen voor het keurmerk, moet in ieder geval worden voldaan aan een aantal milieunormen zoals het registreren en besparen van gas, water en elektra en het verminderen van de hoeveelheid (rest)afval. Daarnaast zijn er ook optionele normen zoals het gebruik van duurzame energie, de keuze voor zeepdispensers, en het zelf zuiveren van afvalwater. De hoeveelheid optionele normen waaraan een bedrijf voldoet bepalen de kleur van het certificaat (brons, zilver of goud).

Green Key is een keurmerk voor bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche en de zakelijke markt die meer doen aan duurzaamheid van volgens de normale wet- en regelgeving is vereist. Andere bedrijven in Leiden die het gouden keurmerk hebben zijn het Golden Tuliphotel, de Leidse Schouwburg-Stadsgehoorzaal en de Pieterskerk.

Duurzaamheid Economie Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×