ZZ Leiden versterkt zich met Luuk van Bree

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft de vierde speler voor het aankomende basketbalseizoen vastgelegd. De 2.03 meter lange forward Luuk van Bree heeft donderdag een contract getekend voor twee seizoenen.

De in Helmond geboren Luuk van Bree (1996) trok via Canarias Basketball Academy (Spanje) in 2015 naar de Verenigde Staten. Daar kwam hij vier jaar uit voor de universiteitsploeg van Bradley. In zijn laatste seizoen behoorde Van Bree in zeventien van de tweeëndertig wedstrijden tot de starting five. Gemiddeld verbleef hij iets meer dan 18 minuten binnen de lijnen. Daarin tekende Van Bree voor gemiddeld 5.7 punten (35,2 procent driepunters) en 4.0 rebounds.

In 2014 maakte Van Bree deel uit van het Nederlands Team onder 18 jaar. Tijdens het EK in dat jaar zette hij gemiddelden neer van 7.8 punten en 4.5 rebounds. Zijn driepunters werkte hij af tegen 38,1 procent. Coach Geert Hammink is blij met de nieuwste aanwinst voor de Leidse formatie. “Ik heb Luuk de laatste twee weken wat beter leren kennen. Ik vind hem perfect passen in het plaatje dat we voor ogen hebben. Luuk is een bijzonder goede en veelzijdige speler, die op meerdere posities is in te zetten”, aldus Hammink. “Ook zeer belangrijk is dat Luuk de mentale karaktereigenschappen bezit die Zorg en Zekerheid Leiden Basketball als team beter gaan maken.”

In de zomer van 2019 liep Van Bree een achillespeesblessure op, waardoor hij niet in clubverband in een competitie kon spelen. “Ik heb het afgelopen jaar hard gewerkt aan mijn herstel. Daardoor ben ik nu weer helemaal fit en klaar om te beginnen. Ik ben erg blij met de kans die Zorg en Zekerheid Leiden me heeft gegeven. Ik kan niet wachten om te gaan spelen in een hopelijk volle Vijf Meihal!”

In de komende weken gaan Geert Hammink en de technische staf verder met het invullen van de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball voor het seizoen 2020-2021. Marijn Ververs, Worthy de Jong en Troy Koehler werden al eerder vastgelegd.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×