(Foto's: Chris de Waard en Maurits Pijnse van der Aa).

Politie lost schoten bij arrestaties omgeving Lorentzbrug Leiden

Bij twee aanhoudingen in de omgeving van de Lorentzbrug in Leiden heeft de politie vanavond meerdere waarschuwingsschoten gelost. Na een achtervolging zijn er in de omgeving van de Zeemanlaan en de Lorentzkade twee aanhoudingen verricht. In de Kapteynstraat werd een weggegooid wapen op straat aangetroffen.

Update vrijdagochtend: Overval in Amsterdam reden voor spectaculaire arrestaties in Burgemeesterswijk

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Vanavond zijn in de omgeving van de Lorentzkade twee aanhoudingen verricht. Daarbij zijn schoten gelost en is een vuurwapen gevonden. Meer op onze website.

Een bericht gedeeld door sleutelstad (@sleutelstad) op

In het gras langs het water van de Lorentzkade werd een van de verdachten tegen de grond gewerkt. Even later is de man geboeid afgevoerd in een politiebusje. (Video: Joost Huber).

Kort voor de politie-actie in de Burgemeesterswijk vond er een overval plaats in de Hartesteeg in het centrum van Leiden. Een woordvoerder van de politie kan niet bevestigen dat de aangehouden mannen de overvallers zijn, maar laat wel doorschemeren dat dat zou kunnen. Het wordt nog onderzocht. Pas morgen komt de politie met meer informatie. (Update: vrijdagmorgen meldt de politie dat het ging om twee overvallers uit Amsterdam).

In de omgeving stonden tientallen politiewagen. Motoragenten zochten de buurt af en straten werden afgesloten.

Een politiehelikopter keek vanuit de lucht mee en cirkelde geruime tijd boven de stad. Verschillende getuigen maken melding van een achtervolging door de stad.

112 Sleutelstad Leiden Arrestaties in Burgemeesterswijk


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×