(Foto's: Regio15).

Overval in Amsterdam reden voor spectaculaire arrestaties in Burgemeesterswijk

De twee arrestaties in de Burgemeesterswijk waarbij de politie gisteren tal van waarschuwingsschoten loste op de vluchtende verdachten, hadden te maken met een gewapende overval in Amsterdam. Dat laat de politie vrijdagmorgen desgevraagd aan Sleutelstad weten.

De aangehouden mannen hadden aan de Slotermeerlaan in Amsterdam een overval op een man en een vrouw gepleegd. Daarbij was volgens de politie waarschijnlijk ook sprake van een vuurwapen. De overvallers gingen er met hoge snelheid vandoor via de snelweg richting Leiden.

Daar passeerden ze een controle van de Landelijke Eenheid van de politie en de marechaussee. Die zetten vervolgens de achtervolging in, die uiteindelijk eindigde in de Leidse Burgemeesterswijk. Daar sprongen de verdachten op de Lorentzbrug uit de auto en gingen er te voet vandoor. Kort daarna werden beiden daders overmeesterd en in de boeien geslagen. Voorafgaand daaraan werden door de politie meerdere schoten gelost, zoals is te zien in de beelden die een omwonende maakte van de spectaculaire aanhouding. In de Kapteynstraat werd bij een van de verdachten een doorgeladen vuurwapen, een grote hoeveelheid geld (circa 40.000 euro) en drugs aangetroffen.

Ongeveer tegelijk met de achtervolging door Leiden, werd ook melding gemaakt van een overval in de Hartesteeg in het centrum van Leiden. Van een overval was daar echter geen sprake. “De melding betrof de achtervolging die gaande was door Leiden maar met daaraan een verkeerd adres gekoppeld”, laat een politiewoordvoerder weten.

 

112 Sleutelstad Leiden Arrestaties in Burgemeesterswijk


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×