Langs het Molenpad zou een hondenspeelveldje gerealiseerd kunnen worden. (Foto: Robbert Beurse).

Gemeenteraad wil nog dit jaar een hondenspeelveldje in Zoeterwoude

Alle partijen in de Zoeterwoudse gemeenteraad willen dat wethouder Ruud Bouter nog dit jaar 8.850 euro beschikbaar stelt voor de realisatie van een hondenspeelveldje. De fracties dienden hiertoe donderdagavond een gezamenlijk amendement in. Het geld moet worden opgenomen uit de algemene reserves.

Het plan voor de aanleg van een hondenspeelveld stamt uit 2019. Zoeterwoudenaar en hondenbezitter Paul Mooijman zamelde handtekeningen in om zijn idee op de politieke agenda te krijgen. Het college reageerde positief maar plande de realisatie van het speelveld in voor 2021. Dat vinden de fracties te lang duren. “We vinden participatie zo belangrijk. Dan moeten we niet nog langer wachten met het in gang zetten van dit burgerinitiatief”, motiveerde PZ-duo-fractievoorzitter Myrna van der Poel tijdens de bespreking van de jaarrekening 2019.

Bouter stelde de aanleg van het speelveld uit tot volgend jaar omdat hij in 2020 geen financiƫle mogelijkheden zag. In de volgende raadsvergadering, op donderdagavond 9 juli 2020, wordt een definitief besluit over het voorstel van de fracties genomen.

Onderhoud
De hondenvereniging Zoeterwoude heeft aangegeven het onderhoud van het aan te leggen speelveldje voor haar rekening te nemen. Het omheinde losloopgebied wordt waarschijnlijk langs het Molenpad in Zoeterwoude-Dorp gerealiseerd.

Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×