Peter Glasbeek (rechts) kondigde zijn ontslag aan in de digitale gemeenteraadsvergadering. (Screenshot).

Peter Glasbeek stapt op als wethouder in Oegstgeest

Wethouder Peter Glasbeek (Progressief Oegstgeest) heeft zojuist zijn ontslag aangeboden aan de gemeenteraad van Oegstgeest. Eerder kondigde hij al aan dat hij niet aan kon blijven als een voorstel over landgoed Endegeest zou worden verworpen. “Met het verwerpen dit voorstel rest mij niks anders dan aanbieden van mijn ontslag. Dat is jammer, want ik heb met plezier in Oegstgeest gewerkt.”

Direct na de stemming over een voorstel over wonen in en rond kasteel Endegeest, waarbij de verwachtte steun van de VVD voor het plan uitbleef, nam Glasbeek het woord. “Als de aanvankelijke steun voor mijn plan wordt ingetrokken, kan ik niet anders dan u mijn ontslag aanbieden.” Burgemeester Emile Jaensch, die de digitale gemeenteraad voorzat, toonde zich aangeslagen. “Dit is een trieste mededeling. Dat er nu een hardwerkende politicus vertrekt, dat raakt mij.”

Vergelijkbare woorden kwamen er van partijgenoot en PrO-fractievoorzitter Melanie van Driel die haar wethouder bedankte voor zijn inzet. “We hebben waardering voor het harde werk van onze wethouder.” Van vertrouwen binnen de coalitie lijkt tegelijkertijd nog maar weinig sprake, al wilde Van Driel daarover nog niet teveel kwijt. “Wij kunnen in een schorsing van tien minuten niet bedenken hoe we nu verder gaan. Enige dat ik u nu kan melden is dat wij ons beraden op onze positie.”

De Leiderdorpse Glasbeek (1954) volgde in maart 2019 Huri Sahin op als wethouder. Die vertrok vroegtijdig omdat ze het niet eens was met de keuzes rondom de Woonvisie. Glasbeek was eerder wethouder in Harlingen (2011-2014) en Leiderdorp (2005-2010).

Oegstgeest Politiek Toekomst Endegeest en Overgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×