(Foto: Gouden Spike).

Gouden Spike prikt nieuwe datum in september: 'Waarschijnlijk zonder publiek'

De Gouden Spike heeft een nieuwe datum geprikt voor de 49e editie. De landelijke topatletiekwedstrijd die al jaren bij Leiden Atletiek wordt gehouden, moet dit jaar plaatsvinden op zaterdag 19 september. Het evenement werd eerder uitgesteld vanwege de coronamaatregelen. De organisatie is echter nog wel in overleg met de gemeente Leiden over de vergunning.

“Na de laatste versoepelingen van de coronamaatregelen rekenen we erop dat de wedstrijd mogelijk is. De gemeente en de Veiligheidsregio hebben hier echter het laatste woord over”, zo laat de organisatie weten.

Zonder publiek
De komende editie van de Gouden Spike wordt een aangepaste editie, omdat nog steeds de anderhalvemetermaatregeel van kracht is. “Dat betekent dat de kans groot is dat we de Gouden Spike zonder publiek afwerken omdat we binnen het toegestane aantal van 250 personen willen blijven. We kijken natuurlijk wel hoe alle geïnteresseerden de wedstrijd kunnen volgen. Dat kan bijvoorbeeld door livestreaming.”

Ook in het programma worden mogelijk aanpassingen gedaan.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×