Cultuur071 Uitzending 27-06-2020

Welk boek is deze zomer het ultieme strandboek? Marleen Hoogendoorn van Boekhandel De Kler in Oegstgeest vertelt ons welke boeken volgens haar in de vakantietop-5 moeten staan:

Marijke Schermer, Liefde, als dat het is

Raynor Winn, Het zoutpad

Bibi Dumon Tak, De dag dat ik mijn naam veranderde

Oek de Jong, Zwarte schuur

Eva Garcia Saenz de Urturi, De stilte van de stad

https://www.dekler.nl/winkels/oegstgeest/

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander opent de tentoonstelling Besmet! op donderdag 16 juli in Rijksmuseum Boerhaave in Leiden. De tentoonstelling gaat over de uitbraken van besmettelijke ziekten en hoe die het leven kunnen ontwrichten. Amito Haarhuis, directeur, is in de studio om de totstandkoming van de tentoonstelling toe te lichten.

https://rijksmuseumboerhaave.nl/te-zien-te-doen/besmet/

Het Lucas van Leyden Fonds stimuleert kunst in de openbare ruimte van Leiden. Het fonds, dat vorig jaar werd opgericht, jaagt lokale projecten aan en organiseert de Lucas Art Award – een prijsvraag voor (inter)nationale kunstenaars, waarmee een kunstenaar een werk mag maken voor Leiden. Winnie Koekelbergh is lid van het stadscuratorium van het Lucas van Leydenfonds en geeft een glimp achter de schermen.

https://www.lucasvanleydenfonds.nl/

Het Pesthuis heeft jarenlang dienst gedaan als het entreegebouw van museum Naturalis. Vanaf 10 juli trekt De Collectie in het Pesthuis. Vier jaar na de succesvolle Buurt-editie bij het Centraal Station wordt het Pesthuis omgetoverd tot De Buurt 1.5. Met een speciale editie in tijden van de coronacrisis, voor en door Leidse ondernemers en inwoners. Koen ten Haken is een van de organisatoren.

https://www.debuurt-leiden.nl/de-buurt-1-5

Guido Marchena is de nieuwe cultuurmakelaar van Leiden. Vanaf 1 juli neemt hij het stokje bij Cultuurfonds Leiden over van Mirjam Flik. Als musicus, dirigent, spreker, presentator en bestuurslid van de 3 October Vereeniging is Marchena een bekend gezicht in de stad en brengt hij een grote kennis van de Leidse cultuursector mee naar zijn nieuwe functie. Vandaag maken wij kennis met hem.

https://sleutelstad.nl/2020/06/23/guido-marchena-is-de-nieuwe-cultuurmakelaar-van-leiden/

Musici en spelers van de Veenfabriek staan dit weekend eindelijk weer op de planken. Geen Oerol dit jaar, maar wel een voorstelling, uiteraard coronaproof,  op de zolder van Scheltema, onder de naam De Zoldersessies. Intieme muziektheatersessies over mensen op een tja… afgelast feest. Daarnaast aandacht voor het online Dan maar zomerfenstival. Muzikaal leider John van Oostrum en artistiek leider Joeri Vos geven uitleg.

https://www.veenfabriek.nl/voorstellingen/veenfabriek-zoldersessies/

Hele uitzending:

Cultuur071

Cultuur #cultuur071 Cultuur


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×