(Foto's: Emile van Aelst).

De Stamgasten presenteren eigen bier op dag van Peurbakkentocht

Op de dag dat De Stamgasten voor de 25e keer zouden meevaren met de Peurbakkentocht, werd gisteren ter ere van hun jubileum het speciaal gebrouwen ‘Stamgastenbier’ gepresenteerd. Het bier is gebrouwen door IF Craftbeer en is in twaalf Leidse Kroegen te koop.

Het had dit jaar voor De Stamgasten een extra mooie Peurbakkentocht moeten worden. Twee jaar geleden werd al bedacht dat ze speciaal voor hun jubileum eigen bier zouden laten brouwen dat tijdens de Peurbakkentocht uitgedeeld zou worden en vanaf die avond ook in de Leidse kroegen verkocht zou worden. Helaas corona gooide roet in het eten en was er dit weekend geen Stadsfestival de Lakenfeesten en Peurbakkentocht. De vriendengroep staat bekend om de herkenbaar Leidse Peurbakken die worden gebouwd. Ze gaan dan ook regelmatig met de hoofdprijs in de categorie ‘Particulieren’ naar huis.

Lees een sfeerverslag over de onthulling en de rondgang door Leiden op de website van Leidse Glibber Emile van Aelst.

Leiden peurbakkentocht


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×