Cultuurwethouder Van Delft nam een brochure met de plannen voor de Leiden Art Hub in ontvangst. (Foto's/video: Chris de Waard).

Leiden Art Hub als verbindende culturele schakel in Energiepark

Het Leidse kunstenaarsechtpaar Iemke van Dijk en Guido Winkler heeft de plannen ontvouwd voor de ‘Leiden Art Hub‘. Midden in het Energiepark, het stuk singelpark tussen Langegracht en Maresingel, willen de twee in enkele monumentale panden aan het Papegaaisbolwerk een cultureel middelpunt voor het gebied stichten.


Verslaggever Chris de Waard in gesprek met Guido Winkler

Expositieruimtes, ateliers, een bibliotheek, wat kleinschalige horeca en een beheerderswoning waar Van Dijk en Winkler zelf hun intrek nemen. De buurt staat te juichen. Wethouder Van Delft ook. Het plan gaat namelijk vergezeld van de nodige miljoenen die het echtpaar er via hun ‘EST Art Foundation’ samen met de nodige geldschieters in willen steken. Niet alleen voor de inrichting van de gebouwen, maar ook voor de renovatie er van. Tot eind van het jaar loopt er een haalbaarheidsonderzoek. Dan moet duidelijk worden of de plannen werkelijkheid kunnen worden.

Wethouder Yvonne van Delft in gesprek met verslaggever Chris de Waard.

De wijkvereniging is vooral gecharmeerd van het kleinschalige karakter en van het feit dat het een mooi Leidse initiatief is waar een hele serie instellingen uit de stad bij is betrokken. Zo kondigen Van Dijk en Winkler aan de samenwerking te willen zoeken met de Universiteit Leiden, het Cultuurfonds Leiden, Stadstuinderij Het Zoete Land, Theatergroep Al Dente, PS|Theater, Dansblok, Fields of Wonder, Studio Moio, het Lucas van Leydenfonds, EST, Liquid Society, ROEM, Old School , het Blauwe Uur, de Geluksroute Leiden, De Buurt, LIFF, museum de Lakenhal de Pionier en wie zich verder wil aansluiten.

 

Ruimte voor Cultuur
De Leiden Art Hub wordt een plek voor Leidse hedendaagse en actuele cultuur. Theater, performance, dans, muziek, beeldende kunst plus eten en drinken.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×