(Foto: Marleen Hogendoorn).

Actievoerders leggen bananen bij rechtbank aan Witte Singel

Actievoerders hebben gisteren bananen bij de ingang van de rechtbank Den Haag locatie Leiden aan de Witte Singel gelegd. Ze gaven daarmee gehoor aan de online oproep van actiegroep Strijd voor Vrijheid om de gele vruchten bij rechtbanken neer te leggen.

De landelijke actiegroep maakt met de oproep het statement dat Nederland een ‘bananenrepubliek’ is geworden, omdat de demonstratie tegen de coronamaatregelen op het Malieveld in Den Haag zondag niet door mocht gaan. Naast Leiden werden ook de rechtbanken in Rotterdam, Den Haag en Amersfoort voorzien van de vitaminerijke voedselwaren.

Vrijheid
Naast de bananen waren bij de rechtbank in Leiden ook campagneposters van de VVD opgehangen, met de eerste ‘V’ doorgestreept. Dorien Verbree, fractievoorzitter van de VVD Leiden, liet half grappend weten: “It wasn’t me.” Voor de partij kwam de actie dus ook als een verrassing. Verbree: “Ik snap ook niet goed dat de V van Volkspartij is doorgestreept. Als ik de actiegroep was geweest, had ik de V van Vrijheid doorgestreept. Dat had hun boodschap misschien meer ondersteund. Het is goed dat we in een vrij land leven waarin mensen hun mening geven. Zelfs als ze daar bananen en de VVD voor willen gebruiken.”

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×