De school bevindt zich in het gebouw De Buitenplaats aan Het Veldboeket. (Foto: BS Het Avontuur).

Noodlokalen voor uit de voegen gegroeide basisschool Zoeterwoude

Basisschool Het Avontuur in Zoeterwoude is harder gegroeid dan verwacht en heeft daarom samen met de gemeente een plan gemaakt om twee noodlokalen te plaatsen. De tijdelijke lesruimte moet op het trapveldje naast de school komen. Als de gemeenteraad instemt, worden de lokalen eind dit jaar geplaatst.

De school bevindt zich in het gebouw De Buitenplaats aan Het Veldboeket. Dat gebouw delen zij onder andere met de bibliotheek en kinderopvang. In eerste instantie werd gekeken of het opnieuw indelen van De Buitenplaats een oplossing was, maar dit bleek onvoldoende ruimte op te leveren.

Beste locatie
Volgens de werkgroep van de gemeente en de school bleek het voetbalveldje naast de school de beste optie voor noodlokalen van de onderzochte locaties. Toekomstige leerlingen die in het bijgebouw les krijgen, kunnen dan makkelijk gebruik blijven maken van de voorzieningen die de school al in het gebouw De Buitenplaats heeft. Daarnaast is de ondergrond het meest geschikt voor de bouw van de dependance.

De gemeente geeft aan dat zij begrijpt dat het jammer is voor de kinderen dat zij hun voetbalveldje kwijt raken. Dat is echter voor korte duur, in het voorjaar van 2021 wordt een nieuw trapveldje aangelegd op zo’n 125 meter van het huidige veld.

Onderwijs Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×