Noordbuurtseweg. (Foto: Robbert Beurse).

Twee varianten voor herinrichting Noordbuurtseweg Zoeterwoude

De Noordbuurtseweg in Zoeterwoude-Dorp wordt opnieuw ingericht. Uit een enquête onder bewoners bleek dat de wegversmallingen en de hoge snelheid waarmee auto’s over de weg rijden ervoor zorgen dat veel fietsers en voetgangers de weg als zeer onveilig ervaren. In overleg met de bewoners en de gemeenteraad heeft de gemeente twee varianten voor herinrichting uitgewerkt. Op donderdag 9 juli maakt de gemeenteraad een keuze.

Variant 1: Een weg met klinkers en gelijkwaardige kruisingen
Deze variant heeft de projectnaam ‘Duurzaam Veilig ingerichte erftoegangsweg’ gekregen. Het asfalt wordt vervangen door klinkers, er komen snelheidsremmers bij de zijstraten en een aantal drempels. De kruisingen zijn gelijkwaardig. Verkeer van rechts heeft dus voorrang. De maximum snelheid blijft 30 kilometer per uur.

Variant 2: Een fietsstraat
De Noordbuurtseweg blijft een asfaltweg, maar één die uitnodigt tot fietsen. De basiskenmerken van een fietsstraat zijn rood asfalt en voorrang op verkeer van dwarsstraten. Er komen minder snelheidsremmers. De weg is eigenlijk een groot fietspad waar auto’s te gast zijn. Ook hier blijft de maximumsnelheid 30 kilometer per uur.

De twee varianten zijn uitgewerkt in een raadsvoorstel dat tijdens het Open Huis van donderdag 9 juli wordt besproken. Verkeerswethouder Ruud Bouter hoopt dat er donderdag direct een voorkeursvariant kan worden uitgekozen. “Van die variant maken we een definitief ontwerp. We verwachten dit ontwerp dan na de zomer aan de omwonenden te kunnen presenteren”, aldus Bouter.

Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×