Een impressie van de nieuwbouw die op de plek komt van de oude school en het buurthuis. (Afbeelding: GAAGA architectural design and engineering).

College stelt bestemmingsplan Dolfijn-locatie in Zeeheldenbuurt vast

Het Leidse college van burgemeester en wethouders heeft het bestemmingsplan voor de locatie Dolfijn ’t Schippertje in de Zeeheldenbuurt voorgelegd  aan de gemeenteraad. Het bestemmingsplan maakt de bouw mogelijk van elf grondgebonden woningen, voorzien van een parkeergarage en een gezamenlijke daktuin. Er wordt met eigentijdse oplossingen gewerkt op het gebied van energie en circulair bouwen.

De huizen worden zogenoemde ‘nul-op-de-meter woningen’ waardoor ze net zoveel energie opwekken als gebruiken. Naast de nieuwe woningen blijft de naastgelegen gymzaal behouden. Het gebouw krijgt een maatschappelijke invulling. Het plein wordt groen en klimaatadaptief ingericht.

Het ontwerp van Gaga Architecten uit Leiden voorziet in in een rijtje woningen in de Oosterstraat en een aantal woningen aan de andere kant van de te bebouwen schoollocatie. Die ligt aan de Munnikenstraat. In het midden komt een collectieve daktuin, bovenop de inpandige parkeergarage.

Leiden Politiek Dolfijn 't Schippertje


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×