(Foto: Regio15).

Pand voormalig drugslab Leidseweg Voorschoten zes maanden dicht

Het pand aan de Leidseweg waar eind april een drugslab werd aangetroffen is maandag door de gemeente gesloten en verzegeld. Het pand betreden is de komende zes maanden strafbaar.

De politie kwam het lab op het spoor nadat uit de woonwijk klachten binnenkwamen over een penetrante chemische lucht. Een arrestatieteam viel eind april het pand binnen dat dienst deed als drugslaboratorium. Daarbij werd 44-jarige inwoner van Voorschoten in de boeien geslagen.

“Een drugslab komt niet vaak voor in Voorschoten”, zegt burgemeester Charlie Aptroot. “Dat willen we graag zo houden. Met het sluiten van het pand willen we een krachtig signaal afgeven: in Voorschoten maken we korte metten met drugscriminelen.” De Wet Damocles biedt de burgemeester de mogelijkheid woningen of voor het publiek toegankelijke inrichtingen te sluiten als daar sprake is van drugshandel of productie van drugs.

Het sluiten van een drugspand is een van de afspraken uit het convenant ‘Aanpak drugscriminaliteit eenheid Den Haag’. Op die manier moet ondermijning, waarbij onder- en bovenwereld elkaar treffen, een halt worden toegeroepen. Het sluiten van een pand van langere tijd heeft als doel om de locatie minder aantrekkelijk te maken voor criminaliteit en de productie, verwerking, opslag van en handel in drugs te tegen te gaan.

112 Sleutelstad Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×