Er komt dit jaar geen drijvende kerstmarkt op de Nieuwe Rijn. (Foto: Rob van Dullemen).

Dit jaar geen drijvende kerstmarkt in Leiden, ijsbaan onzeker

In verband met de anderhalvemetermaatregelen is het dit jaar moeilijk haalbaar om de drijvende kerstmarkt op de Nieuwe Rijn te organiseren. “Daarom gaan we op zoek naar andere ideeën om de binnenstad in kerstsfeer te brengen”, zegt centrummanager Gijs Holla. Het Centrummanagement Leiden roept inwoners en ondernemers op om mee te denken over de vraag hoe dat op een veilige en verantwoorde manier kan. Of de drijvende ijsbaan wel door kan gaan, wordt de komende weken bekeken

De Winter Wonder Weken, waar de ijsbaan en kerstmarkt onderdeel van zijn, gaan wel door, maar in aangepaste vorm. Zo is er wel een Sinterklaasintocht, maar die zal anders zijn dan in andere jaren. “Waarschijnlijk vaart de sint een rondje en komt hij niet aan wal”, denkt de Centrummanager. “Maar we zijn er nog naar aan het kijken. Maar hij komt sowieso.” Het Huis van Sinterklaas in De Waag zit er dit jaar ook vrijwel zeker niet in.

Het Centrummanagement verwacht na de zomer meer duidelijkheid over de Winter Wonder Weken. In 2021 wordt er volgens Holla wel weer zoals vanouds een kerstmarkt en ijsbaan in Leiden georganiseerd. Holla roept Leidenaren vooral op om met nieuwe ideeën te komen voor kleinschalige evenementen en de aankleding van binnenstad tijdens de Winter Wonder Weken. Suggesties kunnen worden ingezonden via info@centrumvanleiden.nl. “Als het niet kan zoals het ging, dan gaan we het doen zoals het kan”, zegt Holla. “En daar hebben we, nog meer dan anders, de creativiteit van de hele stad bij nodig.” Onder de inzenders wordt een Trakteerkaart ter waarde van vijftig euro verloot. Die is besteedbaar bij meer dan honderd Leidse winkeliers en horecagelegenheden.

Economie Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×