(Foto: Universiteit Leiden).

Annetje Ottow eerste vrouwelijke voorzitter Leidse universiteit

De Universiteit Leiden krijgt per 8 februari volgend jaar een nieuwe voorzitter. Prof.mr. Annetje Ottow volgt rector magnificus Carel Stolker op als voorzitter van het college van bestuur. Zij wordt hiermee de eerste vrouwelijke voorzitter van de Leidse universiteit.

Stolker treedt op 8 februari af als rector magnificus en voorzitter van het college van bestuur. Per die datum is er een ander besturingsmodel aan de universiteit, waarbij de functie van voorzitter en rector magnificus gescheiden zullen zijn. Eerder werd al bekend dat prof.dr.ir.drs. Hester Bijl, de functie van rector magnificus op zich gaat nemen. Zij is eveneens de eerste vrouwelijke rector magnificus voor de universiteit.

Annetje Thecla Ottow (1965) is momenteel vice-voorzitter van het college van bestuur aan de Universiteit van Utrecht waar zij eerder decaan was van de faculteit Rechtsgeleerdheid, Economie, Bestuur en Organisatie. Ook is zij hoogleraar Economisch Publiekrecht, deze leerstoel zal zij in Leiden gaan bekleden bij de Faculteit der Rechtsgeleerdheid. Ottow is een Leids alumna: zij studeerde Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Leiden waar ze cum laude afstudeerde in het bedrijfsrecht. Ze begon haar carrière als advocaat.

Samenstelling College
Het college van bestuur van de Universiteit Leiden zal met ingang van 8 februari 2021 bestaan uit: voorzitter prof.mr. Annetje Ottow, rector magnificus prof.dr.ir.drs. Hester Bijl, en vice-voorzitter drs. Martijn Ridderbos.

Leiden Onderwijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×