(Foto: Emile van Aelst).

Taptoe gaat digitaal toch door

Omdat de Taptoe door de coronamaatregelen fysiek niet plaats kan vinden, heeft de 3 October Vereeniging een alternatief bedacht: de digitale taptoe. Alle Leidse verenigingen worden uitgenodigd om zichzelf te presenteren in een filmpje.

Guido Marchena in gesprek met redacteur Lieuwe van Slooten over digitale taptoe

In het filmpje kunnen de verenigingen laten zien wat ze gemist hebben in de afgelopen coronaperiode en hoe ze zich voorbereiden op het nieuwe seizoen. De 3 October Vereeniging gaat de verenigingen begeleiden met de opnames van de filmpjes en deze samenvoegen tot één feestelijke digitale Taptoe. Zo ontstaat een virtueel ‘Lint van Licht’ aan de vooravond van de viering en herdenking van Leidens Ontzet. In een animatie wordt uitgelegd hoe verenigingen kunnen deelnemen.

De organisatie benadrukt dat deelname aan de virtuele Taptoe een eenmalige, unieke gebeurtenis is en dat de digitale Taptoe voor altijd bewaard zal blijven in de Leidse archieven. Voorzitter van commissie Optocht & Taptoe Guido Marchena: “We gaan werken aan een nu al klassiek, digitaal document waarnaar nog lang en veel teruggekeken kan worden. Eenmalig natuurlijk, want we gaan ervan uit dat in 2021 de klassieke traditie van een massale en feestelijke echte Taptoe weer in ere hersteld kan worden.”

Cultuur Leiden Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×