(Foto: Robbert Beurse).

Nog geen besluit over herinrichting Noordbuurtseweg Zoeterwoude

Verkeerswethouder Ruud Bouter had het liever anders gezien, maar de helft van de fracties in de Zoeterwoudse gemeenteraad wilden donderdagavond geen voorkeur uitspreken voor een van de twee gepresenteerde plannen voor herinrichting van de Noordbuurtseweg.

Nadat de fractievoorzitters van Progressief Zoeterwoude en SBZ zich uitspraken voor de ontwikkeling van de weg tot fietsstraat, lieten CDA en VVD weten op dit moment geen keus te kunnen maken.

CDA fractievoorzitter Arjan Bakx vindt het onverstandig dat wethouder Bouter mogelijke subsidie al meerekent in de financiering. “Er is 400.000 euro begroot. Het goedkoopste voorstel kost bijna 500.000 euro. We kunnen het nu niet betalen, dus ook geen besluit nemen”, stelt Bakx, waarmee hij Bouter vraagt om het keuzemoment uit te stellen totdat subsidies daadwerkelijk toegekend zijn.

VVD-raadslid Roel Onderwater sprak zijn verbazing uit over de twee aangeboden opties. Onderwater begrijpt niet waarom een eerder besproken optie, een ‘kleine’ opknapbeurt voor 200.000 euro, niet in het voorstel van Bouter is meegenomen. “Dat past wel binnen de begroting”, vindt Onderwater. Ook over het opofferen van parkeerplaatsen voor extra groen is de partij duidelijk: “Daar zullen de bewoners niet blij van worden. Die willen gewoon voor de deur kunnen parkeren”, stelt Onderwater.

Op de eerste raadsvergadering na het zomerreces, op donderdag 10 september 2020, wordt de herinrichting opnieuw besproken.

Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×